İdeal Bir Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

 Göz çevresi yüzde bulunan en hassas ve en ince bölgedir. Bu sebeple çok daha özenli ve dikkatli bir bakım gerektirir. Bakım yapılmadığı takdirde birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Bu çıkan sorunlar sizi daha yaşlı ve daha yorgun gözükmenize sebep olur.

Herkesin bildiği gibi birinin yüzüne bakıldığında en çok dikkat çeken ve genellikle ilk göze çarpan bölge göz çevresidir. Göz çevresi mor, kahverengi, şişik veya çökmüş gözükebilir. Bunun sebebi birçok şeyden kaynaklanıyor olabilir. Hava değişimi, uykusuzluk, genetik faktörler, UV ışınları, mavi ışık, yeterli miktarda su içmemek, yorgunluk, hava kirliliği ve stresten kaynaklanıyor olabilir.

En Önemli Adım: Göz Çevresi Temizliği

Göz çevresinin temizliği sağlanmadan diğer adımlardan maksimum performans sağlanamaz. Bu yüzden göz çevresini iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir. Göz çevresini genellikle cilt için kullanılan temizleyiciler kullanılır fakat çevresine özel temizleyiciler kullanılırsa daha sağlıklı bir sonuç elde edilir. Göz için üretilen temizleme suları genellikle çift fazlı bir yapıya sahip olur. Bu sebeple daha güçlü temizleme sağlanır. Makyaj kalıntısı bırakmaz.

  Bioderma Sensibio H2O Eye, suya dayanıklı makyajı bile gözlerden ve dudaklardan tek bir hamle ile cilde zarar vermeden mükemmel bir şekilde temizler. İçeriğindeki Provitamin B5 ile ikili güçlü etki sunarak kirpikleri ve cildi güçlendirir, göz ve dudak çevresini nemlendirir. Kirpiklere bakım yaparak kirpiklerin daha yoğun, daha kalın ve daha hacimli olmasını sağlar. Göz çevresindeki hassaslığa karşı bakım sağlar. Göz çevresinin pH’ı ile uyumludur. Patentli D.A.FTM kompleksi sayesinde cildin tolerans seviyesini yükseltir. Ciltte yağlı bir his bırakmaz.

Dolgun ve Nemli Bir Cilt İçin En İyi 7 Hyalüronik Asit Serumu

Son dönemlerde alışveriş yaparken markalardan ziyade ürünlerin içerikleri göz ödününde bulundurulduğu bir dönem başladı. En çok dikkat çeken içeriklerden biri de cildi neme boğan Hyalüronik asit. Dolgun ve nemli bir cilt istiyorsanız, Hyalüronik asit tam aradığınız içerik!

Hyalüronik asidin en temel görevi ciltte ki nemsiz görüntüyü ortadan kaldırmak. Cilt nemli olduğunda elastikiyeti artar böylece ince çizgi ve kırışıklık görünümü de ortadan kalkar. Cilt pürüzleşir ve yumuşar.

Hyalüronik asit aslında cildimizde bulunan bir maddedir fakat yaş aldıkça üretimi azalır, bu durumda da yetersiz kalmaya başlar. Bu sebeple gerekli nemi sağlamak için cilde dışarıdan takviye gerektirir. Bu noktada en fayda sağlayacak ürünlerden biri serumlardır. Çünkü serumlar konsantre bakım sağlarlar aynı zamanda hafif yapıda oldukları için ciltte ağırlık yaratmazlar. Cildi korumak, genç ve aydınlık bir görünüme kavuşturmak için Hyalüronik asit şart!

Daha dolgun ve nemli bir cildin anahtarı olan Hyalüronik asit, kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilme kapasitesine sahiptir. Bu su tutma özelliği sayesinde cilt nemli kalır ve doğal ışıltısını kaybetmez. Cildin her zaman soluk ve cansız görünümden kurtarır. Her yaştan insanın kullanabileceği Hyalüronik asit, hayati önem taşır. Çünkü cildin sağlıklı kalabilmesi için neme ihtiyacı vardır ve bunu en iyi şekilde veren maddelerden biri Hyalüronik asittir.

Ciltte yaşlanma belirtilerinin ortaya çıktığı ilk bölgelerden biri de göz çevresidir. Bu sebeple Hyalüronik asit cildi destekleyerek göz çevresini daha genç bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Hyalüronik asit içerikli serumlar göz çevresinde de kullanıma uygundur. Ciltte derinin en ince yapıda olduğu bölgelerden biri göz çevresi olduğundan dolayı dışardan gelebilecek etkilere daha açıktır. Bu sebeple cildi çevresel faktörlere karşı korur.

Salisilik Asit Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son dönemlerde ürünlerin içerikleri ön plana çıkmaya başlıyor. Bu içeriklerin başında cilde yararı saymakla bitmeyen Salisilik asit bulunuyor. ‘’ Salisilik asit nedir? ’’ ilk önce bu soru ile başlayalım. Herkesin bildiği gibi Aha ve Bha olarak iki form bulunur. Salisilik asit bir beta hidroksi asididir. Bu da demek oluyor ki; yağda çözünebilen bir asittir ve Aha gibi cilt yüzeyine değil daha temel bir bakım sağlar.

Cilt bakım rutininizi güzelleştirecek olan Salisilik asit, ciltte meydana gelen problemlere karşı savaşır. Peeling etkisi barındırdığı için cilt bakım rutininde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca Salisilik asit ciltte oluşabilecek problemlerinde önüne geçmeye yardımcı olur.

Salisilik Asit Ne İşe Yarar?

  • Gözenek görünümünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Siyah nokta görünümünün oluşmasını engellemeye çalışır.
  • Ciltte serum üretimini dengelemeyi amaçlar.
  • Ciltte oluşan leke görünüme karşı bakım yapar ve leke görünümünü en aza indirmeyi hedefler.
  • İnce çizgi ve kırışıklık görünümüne karşı bakım yaparak genç bir görünüm elde edilmesini amaçlar. Sıkı bir cilt görünümüne kavuşmasını destekler.
  • Cildi yumuşatır.
  • Sadece cilt bakımında değil saç bakımında da kullanılarak kepek oluşumunun önüne geçilmesini hedefler.

Salisilik asidi tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Salisilik asidin peeling etkisi vardır. Bu sebeple hassas ciltlere sahip olan kişiler diğer cilt tiplerine göre daha dikkatli bir şekilde kullanmalıdır. Hassas cilt yapısına sahip kişiler Salisilik asit yüzdesine bakarak tercih yapabilir. İlk önce düşük bir oranla başlayıp cilt alıştıkça yükselterek devam edebilirler.

Salisilik asit gözenek görünümünü azaltma, sebum üretimini dengelemesi özellikleriyle, yağlı cilt tipine sahip kişilerin daha çok tercih ettiği bir içeriktir. Bu sayede ciltte ki fazla parlamayı da alır aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirir.

Salisilik Asit Nasıl Kullanılır?

Salisilik asit cildin ihtiyacına göre farklı formlarda kullanılabilir. Son dönemde popüleritesinin artmasıyla birlikte çoğu cilt bakım formunun içeriğinde görmek mümkün; serumlar, kremler ve tonikler gibi. Hem gündüz bakım rutininize hem de gece bakım rutininizde kullanıma uygundur.